Archiv der Kategorie: Artikuj

Urime Fitër Bajramin

Veröffentlicht unter Artikuj | Hinterlasse einen Kommentar

Urime Muaji e shenjtë i Ramazanit

Veröffentlicht unter Artikuj, Njoftime | Hinterlasse einen Kommentar

Cka nevojitet për të ndërtuar një ummet produktiv?

Allahu ka krijuar shumë meshkuj, por pak prej tyre jan burra. Në botë tash ka me shumë se 750 milion meshkuj që dëshmojnë në La ilaha ilAllah, por sa prej tyre jan burra të vërtetë? Sa prej tyre jan burra … Weiterlesen

Veröffentlicht unter Artikuj | Hinterlasse einen Kommentar

Ende ka hajër në këtë Umet

Dije se ende ka hajër në këtë Umet Një nga bukurite e të qenurit produktiv në jetë është bamirësia që ajo nxjerr prej nesh. Gjë që reflekton në hadithin e Profetit Muhamed (Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi të) … Weiterlesen

Veröffentlicht unter Artikuj | Hinterlasse einen Kommentar

Duke luftuar zvarritjen: Në shoqërim ditor me Kuranin

Zvarritjet ekzistojnë tek të gjithë – mirëpo, zvarritjet më serioze jan ato që na mbajnë larg nga rruga e Allahut dhe larg prej veprave të mira. Është shumë interesante se si njerëzit zakonisht fillojnë zhagiten kur është në fjalë kryerja … Weiterlesen

Veröffentlicht unter Artikuj | Hinterlasse einen Kommentar

Festimi i ditëlindjes së Profetit a.s dhe i ngjarjeve islame

Nëse shfrytëzohet ky rast për tu kujtuar njerëzve jetën e Profetit a.s, mesazhin e tij të përjetshëm dhe faktin që ai është mëshirë për mbarë botërat, këtu nuk shoh asnjë bidat dhe asnjë humbje.- Dr.Kardavi   Pyetje:”Si gjykohet festimi i … Weiterlesen

Veröffentlicht unter Artikuj | Hinterlasse einen Kommentar

Zekati mes islamit dhe feve të tjera

Pyetje:”Dua të di nëse zekati në islam, është njëlloj si në fetë e tjera!” Shejh Jusuf Kardavi Përgjigje:”Falënderimet janë për Zotin, paqa dhe përshëndetjet më të përzemërta për profetin Muhamed a.s dhe shokët e tij. Zekati në islam dallon nga … Weiterlesen

Veröffentlicht unter Artikuj | Hinterlasse einen Kommentar

Bisedë me renë

Nëse dielli perëndon në një vend, lind në një tjetër. I tillë duhet të jetoj dhe ftuesi, nëse i mungon një vendi, rrezaton në një vend tjetër. Nga Prof. Xhasim Mutava Koha është shumë e nxehtë dhe dielli përvëlues. Është … Weiterlesen

Veröffentlicht unter Artikuj | Hinterlasse einen Kommentar

Të drejtat e gruas në Islam

NJË HISTORIK I SHKURTËR RRETH TË DREJTAVE TË GRUAS NË HISTORI Gjatë historisë, të drejtat e gruas ishin të mohuara në thelb. Para islamit, gratë trajtoheshin si skllave, pa asnjë të drejtë morale e materiale. Mirëqenia e tyre personale konsiderohej … Weiterlesen

Veröffentlicht unter Artikuj | Hinterlasse einen Kommentar

Fjala e mirë si pema e mirë

” Vallë, a nuk e sheh se si Allahu e përqas fjalën e mirë me pemën e mirë, e cila rrënjën e ka të fortë në tokë, kurse degët nga qielli? Me lejen e Zotit të saj (pema) jep fruta … Weiterlesen

Veröffentlicht unter Artikuj | Hinterlasse einen Kommentar